RSCA verwelkomt K. Olsa Brakel als nieuwe partnerclub

Olsa Brakel

RSC Anderlecht verwelkomt K. Olsa Brakel als zijn veertiende partnerclub. De Oost-Vlaamse club zette de voorbije jaren sterk in op de opleiding van eigen jeugdspelers en de doorstroming naar de A-kern. Zo zijn er maar liefst 9 eigen opgeleide jeugdspelers in de 20-koppige A-kern in tweede Amateur. Sinds het seizoen 2022-2023 is er ook een opleidingsteam actief in tweede provinciale met 17/18/19-jarige jeugdspelers.

Ook in de toekomst wil K. Olsa Brakel verder op de ingeslagen weg. Daarvoor krijgt het in de komende drie seizoenen steun van RSC Anderlecht. Het partnerschap uit zich vooral in het delen van de kennis en expertise van RSC Anderlecht op vlak van jeugdopleiding en het opnemen van K. Olsa Brakel in het partnernetwerk van paars-wit.

 K. Olsa Brakel:

 “RSC Anderlecht bewijst dat het credo ‘in youth we trust’ geen holle begrippen zijn in de voetbalwereld. RSCA staat bekend als de beste jeugdopleiding van het land. Hun filosofie sluit heel dicht aan bij onze OLSA-visie, met de focus op een gedegen infrastructuur, investeren in menselijk kapitaal en het vervullen van onze sociaal maatschappelijke rol in de samenleving. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij dit partnerschap de kwaliteit van onze jeugdopleiding nog meer kracht bij kunnen zetten naar de toekomst toe.”

 

Lees verder