Eerste profcontract voor Kaïs Barry, Aboubacar Conte, Michiel Haentjens en Lilian Vergeylen

Vier jonge talenten ‘Made In Neerpede’ hebben hun eerste profcontract getekend bij RSCA. Het gaat over Kaïs, Aboubacar, Michiel en Lilian, die allen deel uitmaken van de stilaan indrukwekkende generatie-2006. Ze werden dit seizoen met de U16 kampioen onder leiding van coach Roel Clement. Na hun leeftijdsgenoten Duranville, Butera, Azaouzi en Leo Virisario, hebben ook deze vier talenten zich nu aan de club van hun hart verbonden.

"Met Kaïs, Aboubacar en Lilian injecteren we nog meer talent in de U18-kern van volgend seizoen. We hopen ook dat deze jongens volgend seizoen kunnen proeven van 1B", aldus Jean Kindermans, hoofd van de RSCA Belfius Academy. "Met Michiel beschikken we over een doelman met veel kwaliteiten, waarmee we volgend seizoen kunnen mikken op de titel en de Youth League", aldus Kindermans.

Nieuwsgierig naar deze 4 ketten? Hieronder een korte introductie.

Kaïs Barry

Kaïs kwam toe in Neerpede op 12-jarige leeftijd. Hij maakte onmiddellijk indruk met zijn sereniteit en zijn passingspel. Kaïs beschikt ook op jonge leeftijd al over leiderschapskwaliteiten, daarom was hij dit seizoen ook aanvoerder van onze U16. Leuk weetje: hij is de zoon van de Ivoriaanse doelman Barry Copa.

Aboubacar Conte

Noem hem Bouba. Bouba is een technisch begaafde speler die sinds 2020 in onze Academy speelt, na eerdere passages bij Royal Léopold en Union Saint-Gilloise. Hij bracht zijn jeugd door op de pleintjes van Anderlecht, waar hij vaardigheden ontwikkelde die hem uiteindelijk naar Neerpede leidden.

Michiel Haentjens

"Een keeper met goeie voeten, een die durft." Michiel is al sinds 11-jarige leeftijd bij de club en blaakt van zelfvertrouwen. Hij wisselt goed voetenwerk af met solide reddingen op de lijn. Met zijn marge voor progressie is hij een sterk profiel als doelman.

Lilian Vergeylen

Goed schot. Strakke pass. En een harde werker. De kwaliteiten van Lilian Vergeylen maken hem tot een sterke middenvelder. Hij werd geboren in Leuven en ontdekte de RSCA Belfius Academy op 14-jarige leeftijd. Zijn ontwikkeling gaat sindsdien in stijgende lijn. Een naam om te onthouden.

Proficiat, les gars.

Lees verder