Alexander De Ridder tekent eerste profcontract bij RSC Anderlecht

Alexander De Ridder heeft z’n eerste profcontract getekend bij RSC Anderlecht. De jonge speler van de generatie 2008 zal de komende drie seizoenen voor de paars-wit spelen.

Alexander maakte in 2018, als 9-jarige, de overstap naar Sporting. Hij maakte al snel indruk met zijn technische vaardigheden en explosiviteit. Het waren deze kwaliteiten die ervoor zorgden dat zijn coaches hem op het middenveld lieten spelen.

Alexander is geboren in Kiev en verdeelt zijn tijd tussen Oost-Vlaanderen, waar zijn ouders wonen, en het internaat in Anderlecht. Op Neerpede staat hij bekend als een rustige jongen met een grote drijfveer om bij te leren en te winnen.

Dit seizoen maakte de jonge middenvelder deel uit van de kern van de U16. Dat in april van dit jaar deelnam aan de Future Cup van Ajax, een gerenommeerd internationaal tornooi, Hij liet zich tijdens dat tornooi meerdere keren opmerken, o.a. door een spectaculaire verdedigende tackle in de halve finale tegen Partizan Belgrado.

Academy Director Mikkel Hemmersam: "Alexander is een middenvelder om in de gaten te houden. Zijn drijfveer is zijn enorme winnaarsmentaliteit, en dat in combinatie met een speelstijl die perfect past binnen het DNA van Anderlecht. We zijn benieuwd wat de komende jaren voor hem in petto hebben."

Proficiat, Alexander.

Lees verder