Eerste profcontract voor Ali Maamar

Ali Maamar heeft zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht getekend. De 19-jarige rechtsback verbindt zich tot 2026 aan paars-wit. Ali zal volgend seizoen integraal deel uitmaken van de kern van de RSCA Futures.

Techniek, inzet en een onberispelijke mentaliteit. Zo zouden de jeugdcoaches van Sporting Ali omschrijven in een notendop. De jonge Marokkaanse Belg kwam op 6-jarige leeftijd toe in de RSCA Belfius Academy. Een geboren Brusselaar, tweetalig en behendig aan de bal: Ali is het prototype van een Neerpede-speler.

Dit seizoen speelde Ali 10 wedstrijden voor RSCA Futures. Na enkele overtuigende invalbeurten kreeg Ali zijn eerste basisplaats tegen Francs Borains.

Academy Director Mikkel Hemmersam: “Ali heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet. Hij heeft zich omgevormd tot een rechtsback, waarbij hij zijn snelheid, intensiteit en goede aanvallende impulsen heeft weten te etaleren. Samen met Ali blijven we ook werken aan zijn verdedigende capaciteiten, zodat hij zijn ware potentieel kan waarmaken.”

Gefeliciteerd, Ali.

Lees verder