Amine Mahroug wordt profvoetballer bij Sporting

Amine Mahroug heeft z’n eerste profcontract getekend bij RSC Anderlecht. De jonge speler van 2008, geboren in Brussel en opgeleid bij Neerpede, zal de komende drie seizoenen uitkomen voor RSCA.

Amine is een echte ket van de hoofdstad. Na zijn eerste voetbalervaring bij FC Ganshoren viel hij al snel op bij de scouts van Neerpede. Het was in 2016 dat Amine, toen slechts 8 jaar oud, zich aansloot bij paars-wit.

Dit seizoen speelt de jonge linksback bij de U16. Hij kon ook al eens proeven van een wedstrijd bij de U23, een vriendschappelijke wedstrijd tegen OHL in januari van dit jaar. Vista, de drang om vooruit te voetballen en techniek zijn enkele van z’n kwaliteiten die de coaches van de RSCA Belfius Academy vaak noemen om Amine te omschrijven.

Academy Director Mikkel Hemmersam: “Amine is een moderne, linksvoetige vleugelverdediger. Hij onderscheidt zich door zijn balaanname en heeft zowel de defensieve als aanvallende aspecten onder de knie. Als we samen in de komende jaren verder blijven werken aan de aspecten waar hij nog in kan verbeteren, is Amine zonder twijfel een mooi aanstormend talent voor de toekomst.“

Proficiat, Amine.