Gorak Ghale verbindt zich aan RSC Anderlecht

Gorak Ghale heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij Royal Sporting Club Anderlecht. Gorak wordt zo de vierde speler van de generatie 2008 die zich verbindt aan RSC Anderlecht, na Terry Van de Ven, Nathan De Cat en Amine Mahroug.

Gorak is een geboren Antwerpenaar die twee seizoenen geleden de stap zette naar Neerpede. Hij voelde zich hier onmiddellijk thuis. Gorak is een creatieve en dynamische middenvelder die vooral op de 8- en 10-positie speelt. De jonge Belg met Nepalese roots is ook vaak beslissend met een doelpunt of assist.

De paars-witte aanhang zal Gorak al hebben kunnen bewonderen op de Future Cup van 2024. Gorak zette er zijn talent in de verf met twee assists in de competitie en een sterke prestatie tegen PSG in de groepsfase.

Volgend seizoen zal Gorak aantreden bij de U18 van paars-wit, die als doel hebben om kampioen te spelen en zich zo te kwalificeren voor de UEFA Youth League.

Academy Director Mikkel Hemmersam: “Gorak is een centrale middenvelder die goed tweevoetig is en op verschillende aanvallende posities kan uitgespeeld worden. Hij is een speler die het DNA van RSCA belichaamt, dus zijn we erg blij dat hij een contract heeft getekend bij de club.”

Proficiat, Gorak.

Lees verder