Kaïs Barry verlengt zijn contract bij Sporting

Kaïs Barry heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd. De verdediger van de 2006-generatie zet zijn avontuur bij paars-wit verder tot alvast juni 2027.

Kaïs maakte zes jaar geleden de overstap van Lokeren naar Neerpede. Hij wordt vaak geprezen door zijn coaches voor zijn leiderschapskwaliteiten en zijn kwaliteiten in de opbouw en was ook lang aanvoerder van de talentvolle 2006-generatie.

Op 11 augustus 2023 werd zijn harde werk een eerste keer beloond, toen Kaïs zijn profdebuut maakte tegen Beerschot in het Lotto Park. Dit seizoen speelde de centrale verdediger zeven wedstrijden voor RSCA Futures in de Challenger Pro League.

Kaïs is ook Belgisch jeugdinternational. Eind maart speelde hij met de U19 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales.

Academy Director Mikkel Hemmersam“Kaïs heeft alle kwaliteiten die wij associeren met een moderne centrale verdediger: hij is goed aan de bal, heeft de vista, is snel en heeft bovendien een sterke persoonlijkheid. Kaïs is al jaren kind aan huis op Neerpede en we kijken ernaar uit om hem verder te zien ontwikkelen in de komende jaren.”

Proficiat, Kaïs.

Lees verder