Luca Monticelli tekent nieuw contract bij RSC Anderlecht

Luca Monticelli heeft een nieuw contract getekend bij RSC Anderlecht. De jonge aanvaller, van de generatie 2005, heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot juni 2025. 

Luca kwam toe in Neerpede in de zomer van 2019, hij kwam over van Standard Luik. Luca is een polyvalente speler die in alle aanvallende posities kan spelen. Zijn coaches beschrijven hem steevast als een elegante speler met een goede afwerking.

Luca was het voorbije seizoen kapitein van de U18, die als tweede eindigden in hun competitie. Hij wist meer dan 20 doelpunten te scoren. Luca speelde ook in 13 wedstrijden van de RSCA Futures in de Challenger Pro League.

CEO Sports Jesper Fredberg: “Luca is een oogstrelend jong talent. Uiteraard heeft hij nog veel werk voor de boeg, maar we zien zijn potentieel en hij neemt de juiste stappen. We zijn dus tevreden dat hij bij de club blijft om samen met ons zijn potentieel te vervullen.”

Luca is niet alleen een talent aan de bal, ook op school doet hij het goed. Hij maakte de laatste vier jaar deel uit van het Purple Talents programma en studeerde net af van de middelbare school. Het begin van de zomer is dus erg vruchtbaar gebleken voor Luca, die in twee vriendschappelijke wedstrijden ook al speelminuten kreeg met het eerste team.

Proficiat, Luca.

Lees verder