Rune Verstrepen tekent z’n eerste profcontract

Rune Verstrepen (15) heeft zijn eerste profcontract getekend bij Sporting. Het contract verbindt hem aan RSCA tot juni 2027.

We zijn 2019 wanneer Rune op 12-jarige leeftijd deel uitmaakt van de jeugdacademie van KV Mechelen. Het was Achter de Kazerne dat hij zich toonde aan de scouting van RSCA, die hem dan ook overtuigden om naar de RSCA Belfius Academy te verhuizen. Zijn vader was en is een grote fan van Sporting, dus een overstap naar de Mauves was een logische keuze voor Rune.

Eenmaal gesetteld in Neerpede, kwam Rune terecht op het middenveld van een zeer getalenteerde 2009 generatie. Zijn coaches hebben altijd z’n inzicht en de intensiteit van zijn spel gezien als grote troef. Tijdens zijn vorming op Neerpede werd hij kampioen bij de U13.

Academy Director Mikkel Hemmersam: “Rune is een dynamische middenvelder met veel kwaliteiten. Hij heeft laten zien dat hij een zeer professionele speler is die elke dag hard werkt. We zijn blij dat we hem kunnen belonen met deze blijk van vertrouwen. We kijken ernaar uit om zijn vooruitgang bij de club te volgen.”

Gefeliciteerd, Rune.

Lees verder