Eerste profcontract voor Ilay Camara

Ilay Camara heeft zijn eerste profcontract getekend. De 20-jarige speler verbindt zich tot 2025 aan Sporting. Ilay werkte 17 wedstrijden af voor onze RSCA Futures dit seizoen en leverde 5 assists af.

Ilay werd geboren in Bonheiden, dichtbij Mechelen, in 2003. Hij genoot zijn opleiding grotendeels bij OH Leuven, om in de zomer van 2019 uiteindelijk de overstap te maken naar de U18 van de RSCA Belfius Academy. In 2021 sloot Ilay aan bij de U23 van RSCA.

Ilay ontwikkelde zich erg als een erg polyvalente speler. Hij kan zowel op de rechtsback, als winger en centrale verdediger uit de voeten. Hij wordt gekenmerkt door zijn snelheid, dribbelvaardigheden en inzet. Met zijn kwaliteiten dwong hij veelal een basisplek af bij de RSCA Futures dit seizoen. In de wedstrijd tegen Virton eind januari liet hij zich opmerken met 3 assists. 

Jean Kindermans, Head of RSCA Belfius Academy: “Ilay heeft zich sinds zijn overstap in 2019, ondanks de moeilijke corona-periode, vlot aangepast en ontwikkeld. Hij heeft dit seizoen bij de RSCA Futures al een aantal knappe prestaties neergezet. Ondanks de interesse van andere clubs heeft Ilay beslist om zijn ontwikkeling verder te zetten bij RSCA en daar zijn we uiteraard heel tevreden mee.”

Jesper Fredberg, CEO Sports: "Ik ben erg blij dat Ilay zijn eerste contract bij de club heeft getekend. Ilay heeft veel progressie getoond dit seizoen met onze RSCA Futures in de Challenger Pro League. Hij is een technisch vaardige speler, met veel volume en hij speelt altijd met veel intensiteit. We kijken ernaar uit om hem dit seizoen aan het werk te zien in de Promotion Play-offs en we zullen hem blijven pushen om zijn ontwikkeling verder te zetten."

Proficiat, Ilay.

Lees verder

Op zondag 26 mei, organiseert Purple Start in samenwerking met RSCA een 'talent day' voor jongens geboren in 2019 (U5), 2018 (U6) en 2017 (U7).